Мікрохвильові печі: переваги та недоліки

У мікрохвильових печей є не тільки прихильники, а й противники. Останні геть відмовляються використовувати техніку керуючись двома причинами:

tehnomix-micro - випромінювання мікрохвиль шкодить здоров’ю;
 - мікрохвильове випромінювання вбиває всі корисні вітаміни і речовини в продуктах.

Отже, спростовуємо перший факт. Кожна якісна СВЧ піч повністю герметична. Її корпус не пропускає назовні мікрохвилі, отже, ніякого впливу на здоров’я людини не відбувається. Другий момент, щодо процесу приготування також є помилкою. Як показала практика і багаторічні дослідження, при приготуванні продуктів в СВЧ печі, що набагато швидше, ніж на плиті або в духовці, вони практично повністю зберігають усі корисні речовини, мінерали та вітаміни. Так що над другим аргументом варто добряче подумати.

Великі плюси мікрохвильовок
У мікрохвильових печей є величезна кількість переваг, в першу чергу, економія часу для приготування та підігріву іжі. Під час процесу приготування не виникає неприємних запахів, до прикладу, “аромату” смаженої риби або перегорілої олії, що так докучають багатьом господиням.

А як щодо підвищення температури на кухні під час приготування їжі? Газ і розпечені каструлі нагрівають повітря в приміщенні. Жінка починає відчувати дискомфорт і швидко втомлюється. Особливо “трагічна” подібна ситуація влітку, в спеку, що зовсім відбиває бажання радувати близьких кулінарними шедеврами. Готувати за допомогою мікрохвильової печі набагато зручніше і корисніше для здоров’я. Не вірте не підтвердженим чуткам та користуйтеся зручними та перевіреними часом мікрохвильовими печами!